972 732 020
Informació: 972 732 020
Atenció Comercial: 932 041 041
Hotel i restauració: 972 732 000

Descobreix Vall de Núria 

El Santuari-Basílica

 • El Santuari de la Mare de Déu de Núria

  El Santuari és un espai de pelegrinatge, calma i tradicions a gairebé dos mil metres d'altura.


  Núria ofereix un espai de recer espiritual en un santuari marià d'arrels i tradicions antigues. Esdevé un lloc idoni per organitzar recessos i dies de meditació i pregària.

   

  Els preveres i l'equip ofereixen en el Santuari de Vall de Núria un ambient d'espiritualitat, amb una litúrgia sòbria i viscuda, i solemnitzada per música d'orgue. El servei religiós està a disposició dels pelegrins els dies feiners concertats prèviament.

   

  Per saber l'horari de Missa i Cant dels Goigs, cal trucar al telèfon 972 732 039.

  Per a més informació, truca al
  972 732 039
 • Les festivitats de Vall de Núria

  • 29 de juny

   Abans es tornava a obrir el santuari i es pujaven de nou els ramats a les pastures de muntanya. Actualment es continua celebrant aquest dia amb la missa solemne i la benedicció de pans i farinetes.

  • 1 DE SETEMBRE

   Diada de Sant Gil, en què se celebra la Festa dels Pastors. Antigament, aquest dia es donava per acabada la temporada de pasturatge d'alta muntanya.

  • 8 DE SETEMBRE

   Es commemora el dia del naixement de la Mare de Déu amb un aplec on participen nombroses persones batejades amb el nom de Núria. Acabada la missa, es duu la imatge de la Mare de Déu fins a l'ermita de Sant Gil, on se li canten els goigs.

 • 'Un camí a la fertilitat'

  La creu, la campana i l'olla, un camí a la fertilitat

  Al llarg de la història, moltes parelles que no sabien per què però no aconseguien tenir fills, s'han adreçat fins aquí per demanar-ne. Amb una pregària davant la creu, i posant el cap a l'olla mentre tocaven la campana, han obtingut el do de la fertilitat.


  No hi ha una explicació lògica, tanmateix el fet és real i es repeteix assíduament. Sovint pugen parelles a Núria a donar gràcies a la Mare de Déu pel fill que han tingut, després d'haver posat el cap a l'olla.

   

  L'origen llunyà el trobem, segons el folklorista Joan Amades, en un megàlit o un menhir que antigament hi havia a la vall. Les creences paganes afirmaven que les dones que hi fregaven el cos tenien assegurada la fertilitat. Des dels inicis fins als nostres dies la simbologia de la fertilitat ha estat sempre present a Núria.

 • El Viacrucis de Núria

  Un viacrucis monumental d'estil divers

  Amb motiu d'un congrés franciscà celebrat l'any 1914, s'impulsà la construcció d'un viacrucis entorn d'ermites i santuaris. A Núria es respongué ràpidament a la proposta i l'any següent el bisbe Benlloch ja en posava la primera pedra.

  La construcció de les diferents estacions se sufragà amb aportacions d'associacions i devots, i es perllongà fins a l'any 1963. El viacrucis de Núria, situat al camí de la coma del Clot, destaca pel seu caràcter monumental i per l'estil escultòric divers i sorprenent de cadascuna de les estacions.

  Darrerament l'escultor i pintor del Ripollès, Domènec Batalla, va restaurar el Viacrucis de Núria ideant un nou cambril en forma d'ull, on l'iris és la Mare de Déu i la base, en forma d'ala, simbolitza la pau i l'espiritualitat.

 • Galeria d'imatges

  Aquestes són algunes de les imatges del Santuari de Vall de Núria

FGCALTRES WEBS D’FGC TURISME
Reservar a Vall de Núria
Top
x
CLUB PIRINEU 365
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.