972 73 20 20
Informació: 972 73 20 20
Reserves: 932 04 10 41

ca

 

Notícies

Vall de Núria reb la Flama del Canigó

Data de la notícia: 25-06-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Vall de Núria, Sant Joan, Flama del Canigó

Dissabte 23 de juny, revetlla de Sant Joan, Vall de Núria va rebre la visita de la Comitiva Floredeneu, de Sant Joan de les Abadesses, que portava dos quinqués amb la Flama del Canigó.

Va ser la primera vegada que Núria va rebre aquest símbol de tanta importància a la cultura catalana. Segons Núria Agulló, membre cabdal de la Comitiva, tant el mossén com la direcció els van rebre amb els braços oberts i la flama restà encesa al santuari.

 

La Comitiva Flordeneu feia 3 anys que baixava la flama a Guardamar, extrem sud del País Valencià, però  aquest any va  considerar que la flama havia de quedar-se al interior del territori.

 

“Vam agafar la flama a coll d'Ares quan eixia el sol, recordant i explicant als nostres fills el camí de la retirada, de com els nostres avis havien fugit d'una guerra, igual que ara fugen a la mar tantes i tantes persones, parlàrem de República... de les coses petites...” explica la Núria.

 

Comenta que van portar la flama a Fontalba en cotxe i després a peu fins  a Núria. Arribaren a les 12:00 i l’ oferiren a Núria, quedant així palesa la tercera vetlla de la Comitiva Flordeneu.

No descarten que en anys següents tornin a portar la flama a Vall de Núria.

Vall de Núria reb la Flama del Canigó
Altres webs d'FGC
Reservar a Vall de Núria
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.